Música per a la cohesió social, amb Azucena Micó

Print Friendly, PDF & Email

L’estratègia és el conjunt de tàctiques adreçades a obtenir fites a llarg termini. Sol ser l’abordatge integral a un conflicte, en termes amplis, que busca resoldre’l tot enfilant diferents tàctiques. I, què és una tàctica? Una tàctica és una pràctica concreta que cal aplicar per aconseguir un objectiu immediat que condueix a l’objectiu final. En qualsevol àmbit, el disseny d’una estratègia requereix l’anàlisi i la recerca de l’estat previ per arribar a un estat futur desitjat.
Avui coneixerem com una estratègia cultural pot incidir en l’economia de la cultura, la música, el lleure i l’hospitalitat d’una comunitat. Resol reptes que enfronta, i permet aprofitar oportunitats per la renovació, de manera que i esdevenen més resilients en retenir la força de treball. Parlarem de la feina d’una empresa, que ha unit forces amb consistoris i la UNESCO per superar reptes de recursos econòmics limitats i desigualtat digital dins la indústria de la música a llocs com Fiji, Vanuatu i les Illes Salomó.
L’empresa és Sound Diplomacy, que el 2023 va celebrar el seu 10è aniversari. Perquè ens expliqui com es poden elaborar estratègies per posar en valor patrimoni cultural avui tenim Azucena Micó, una de les fundadores.

Imatge: wikimedia commons