Bicicletes i salut a la ciutat, amb Marta Masats

Print Friendly, PDF & Email

Les directrius actuals de l’OMS estableixen que les concentracions mitjanes anuals de PM2,5 no han de superar els 5 µg/m3. Ara bé, a Europa només el 2% de la població viu en zones on es respecta el límit. És a dir, el 98% de les persones vivim en zones contaminades per partícules fines molt perjudicials per a la salut. En el rànking de ciutats i zones urbanes elaborat per ISGlobal, a l’àrea metropolitana de Barcelona ha millorat la mitjana anual de la concentració de PM2,5, però som els 6ns en la de NO2.
La concentració de PM2,5 causa a l’àrea metropolitana de Barcelona, més de 2.200 les PM2,5. I 1.500, el NO2. Sense incloure milions de casos de malalties no directament mortals, però associades a discapacitats, hospitalitzacions o altres efectes sobre la salut.
Segons els experts, una de les tres fites que cal assolir és el convenciment social per anar cap a la transició de mobilitat. Avui tenim amb nosaltres una persona que s’hi ha implicat en fer una ciutat més sana en impulsar la transició en la mobilitat, deixar el cotxe per impulsar la bicicleta, a Marta Masats, implicada en la Plataforma que defensa el carril de la Via Augusta de Barcelona.