Aigua per al Sahel, amb Montserrat Vallmitjana

Print Friendly, PDF & Email

Avui parlarem d’aigua. En concret d’una organització no governamental que es dedica a facilitar l’accés a l’aigua de poblacions rurals africanes de Burkina Faso, l’antic Alt Volta, a qui el president Thomas Sankara va canviar l’antic nom colonial francès per anomenar-la “la terra dels homes íntegres”. L’ONG Aigua per al Sahel, fundada l’any 1991, diu a la seva web que no té personal remunerat, ni despeses d’infraestructura administrativa. Destina pràcticament el 100% dels fons recollits a la cooperació amb Burkina Faso, un país del Sahel. Amb els fons fa 30 anys que financen cooperatives i associacions rurals protagonistes e diversos projectes hidràulics, que fan pous amb personal propi local. També organitzen activitats a Catalunya per a sensibilitzar a les persones sobre la realitat de la vida quotidiana als pobles del Sahel.
Per parlar del projecte, avui entrevistem Montserrat Vallmitjana, biòloga que va fer de professora de secundària fins que es va jubilar.
I que va tenir també una vida paral·lela, a la revista Ciència i perquè va organitzar xerrades d’actualització per a mestres de secundària des de la secció d’Ensenyament de la Societat Catalana de Biologia, una filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

Més informació
Aigua x Sahel
Les veus de l’Aigua” Aigua per al Sahel, pròleg de Federico Mayor Zaragoza
Fons català pel desenvolupament

Gi-Sra, el camí de l’aigua
La meva Àfrica
El meu país d’allà